Mijn beste en meest favoriete lifehack

Mensen vragen mij weleens wat mijn favoriete lifehack is op het gebied van productiviteit, efficiëntie, time management of gezondheid. Ze vragen me wat de beste lifehack is die ik ooit heb gezien. In dit artikel ga ik het je vertellen.

We willen allemaal efficiënter werken en onze tijd beter managen, ik ook. Laatst zag ik een app die mijn time-management zou gaan verbeteren. Hij was maar 99 cent dus kocht ik hem meteen. En daar stond de app dan op mijn telefoon. Er gebeurde niks.

Technologie kan mij niet vertellen wat ik moet doen en mij in gang zetten, dat kan ik alleen zelf doen. Het kan mij alleen maar dienen met dat waar ik mee bezig ben.

We zijn mensen, geen robots. Je bent wie je bent. Je verandert wanneer je wil veranderen. Je komt in actie wanneer dat het beste voelt. Dat is zoals het gaat, zoals de wereld werkt. Je kunt geen motivatie maken als dat er niet is. Je kunt niet vroeg opstaan en dan geforceerd een ‘miracle morning’ cadeau krijgen.

Mijn ochtendroutine

Zo dacht ik voor mijn lifehack: ‘ik wil en moet elke dag vroeg opstaan en ik wil en moet een ochtendroutine hebben’.

Het werkte niet voor mij. Het gaat er voor mij namelijk om wat ik doe met de tijd als ik wakker ben, niet of ik vroeg ben opgestaan. Ik kan heel vroeg opstaan en de hele dag niets doen. Ik kan ook uitslapen en een mooi artikel schrijven.

Wat voor mij wel werkt is voelen waar ik de meeste zin in heb als ik opsta. Vaak is dat meteen koffie zetten en schrijven. Dan, als ik voel dat het tijd is ga ik douchen of hardlopen.

Elke dag creëren gaat voor mij soms vanzelf, soms niet. Elke dag de vrijheid hebben om te geven wat ik te bieden heb aan deze wereld, dat heb ik soms wel en soms niet. Soms is dat allemaal gewoon even weg. Dat is het leven.

Dan is het de kunst om jezelf niet af te straffen maar te vertrouwen dat die motivatie, ideeën en creativiteit weer komen.

Een beter mens worden is voor mij zo trouw mogelijk aan mezelf leven en werken. Een beter mens worden is mijn kracht delen met anderen. Alles verwijderen wat daar niet bij helpt en bewust bevorderen wat wel helpt. Mezelf niet verliezen in gedachten en verhalen, maar weer terugkomen in het moment en dan voelen wat de beste actie is.

Mezelf niet verliezen in het ego dat beter en meer wil zijn dan zijn anderen. Het ego dat zichzelf een slachtoffer maakt en zich gaat vergelijken. Het ego dat nooit tevreden is en meer, meer, meer wil.

Meer geld? Vind de kracht van genoeg.

Meer geluk? Het geluk zit al in je dus je hoeft het niet te zoeken.

Meer voldoening? Leef en werk naar je hart. Je bewustzijn heeft je al verteld wat dat is dus druk het niet weg.

Jezelf niks opleggen maar steeds voelen waar jij behoefte aan hebt. Je lichaam geeft het vanzelf aan. Waar jouw voeten heen gaan. Wat jouw zelf wil gaan doen. Weten dat je geen grote sprongen kunt maken, maar kleine stappen moet zetten om er te komen.

Mijn lifehack

Hoe langer ik leef hoe meer ik merk dat er voor mij maar één lifehack is. Mijn beste en meest favoriete lifehack is zo trouw mogelijk aan mezelf leven en werken. Werken en leven naar mijn hart en dan komt de actie vanzelf. Dan hoef ik niet te staren naar quotes waarvan ik denk dat ze mij motivatie geven. Dan hoeft die app niet op mijn telefoon te staan.

Het is de lifehack die alle fysieke en mentale problemen oplost. Want als je leeft en werkt naar je hart ga je jezelf ook niet volgooien met troep. Jij wil zorgen dat dat lijf gezond blijft. Dat lijf dat mooie dingen in de wereld aan het zetten is. En dat lijf kan het beste functioneren met gezond eten en beweging. Dan hoef je niks weg te drukken met het ongezonde.

Iedereen heeft een unieke rol op deze wereld. Iedereen is creatief. Als je werkt en leeft naar je hart dan kun je al die productivity en lifehacking shit overboord gooien. Dan gaat het vanzelf. Dan ben je niet te stoppen en dan is er geen tijd.

Want dat wat je doet is goed, voor jezelf en voor anderen, of je nou vroeg opstaat of een keer lekker blijft liggen.