De growthinkers home tour: babykamer


Voor de komst van Lou maakten we van onze studio een babykamer. Als inspiratie hadden Jelle en ik een gezamenlijk Pinterest bord gemaakt waarop we allebei mooie beelden verzamelden. De sfeer van de webshop Zoen voor Gust hebben we ook meegenomen voor de inrichting.

We kozen uiteindelijk voor een licht kamertje met natuurlijke kleuren. Een deel van de items hebben we laten staan en aangevuld met een aantal tweedehands meubels en accessoires.

Ben je benieuwd naar hoe we ons qua spullen hebben voorbereid op de komst van Lou? Check het artikel ‘De minimalistische baby uitzetlijst'.

Laat ik meteen nog even een side note geven, de babykamer ziet er echt niet altijd zo strak uit als op de beelden. Het is namelijk ook de plek waar ik m'n tweede bedrijf run: Lou's Laundry Service. Het grootste gedeelte van de tijd vind je hier namelijk ook een wasrek nu ze hier nog niet slaapt.

wandrek String

Wandrek

Dit String wandrek kochten we tweedehands via Marktplaats. Het is vooral een style object en tegelijkertijd ook fijn om er items op te leggen die we dagelijks gebruiken zoals Vitakruid vitamine D druppels, Kenkô baby olie en Hvid slofjes.

Kleed

Een betonvloer ziet er strak uit, maar oogt niet echt warm. Daarom hebben we voor een Beliani kleed gekozen van 100% viscose dat lekker zacht aanvoelt. De ronde vorm maakt de kamer speels en de kleur van het kleed sluit goed aan bij de vloer door de ton-sur-ton kleuren.

kleed Beliani

Olifant

De Vitra Eames Elephant stond al op mijn verlanglijst. Mijn vriendinnen waren me voor en we kregen deze design klassieker als kraamcadeau. Het maakt de kamer speels en Lou kan ‘m later als ze wat groter is ook als stoel gebruiken.

Eames Elephant Vitra | Lixhult kast IKEA | wasbare luiers Billie Wonder

Opbergkast

De IKEA Lixhult opbergkast stond oorspronkelijk ook in onze studio en hebben we laten staan zodat we onze werkspullen makkelijk kunnen opbergen.

Wasbare luiers

We gebruiken o.a. wasbare luiers van Billie Wonder. Ze hebben onze voorkeur door het systeem met drukknopen, de broekjes hebben een extra opvangrandje aan de zijkant wat doorlekken voorkomt. Ook niet onbelangrijk, ze hebben een mooie print. Het oog wil ook wat. Een mooi voorbeeld van hoe ‘style' en ‘sustainability' mooi samen kunnen gaan.

De absorberende stof van de Billie Wonder luiers is gemaakt van duurzame materialen; 55% hennep en 45% biologisch Oeko-Tex katoen, ongebleekt en ongeverfd. Deze stof absorbeert beter dan katoen en heeft minder water en pesticiden nodig om te groeien.

Ben je benieuwd naar onze ervaringen met wasbare luiers? Check dan het artikel ‘Wasbare luiers: de voordelen en onze ervaringen'.

co-sleeper Bednest | wollen deken Hvid | wollen deken Yumeko

Co-sleeper

Sinds haar geboorte slaapt Lou bij ons op de kamer in een tweedehands Bednest co-sleeper die we vonden op Marktplaats. Het voelt niet alleen fijn om je kindje dichtbij je te hebben, het is ‘s nachts ook handig met voeden. De co-sleeper heeft dus vooral voor haar geboorte in de babykamer gestaan. Je kunt ‘m gebruiken tot 6-9 maanden en daarmee is het ook een fijne optie om een co-sleeper te huren. Dat kan o.a. via Tiny Library, een leenplatform voor baby producten.

Met de kortingscode GROWTHINKERS15 krijg je 10% korting bij Tiny Library. Only buy it when you need it.

We zijn ondertussen aan het kijken naar een houten meegroeibed wat straks op de babykamer komt te staan. De eerste weken hebben we een Yumeko wollen deken gebruikt en vanaf drie maanden slaapt ze in een Toddiebag slaapzak.

wasbare luieremmer Billie Wonder

Commode

De commode is al die tijd door mijn familie bewaard — ik heb er zelf ook nog op gelegen — in de hoop dat we hem ooit zelf zouden kunnen gebruiken. Hij had oorspronkelijk een donkere houtkleur en mijn moeder heeft ‘m een nieuw likje verf (Flexa Iets Kokos) gegeven. We gebruiken de commode voor kleding en de wasbare luiers.

Vouwkrat

In de HAY vouwkrat hebben we producten verzameld die we (dagelijks) nodig hebben tijdens het verschonen. Denk aan Cheeky Wipes en Billie Wonder Wipes, Billie Wonder Spray Bottle, desinfectgel, heilwolle, thermometer en alcohol. We wassen tot nu toe alleen met water en gebruiken ook regelmatig kokosolie om de huid in te smeren bij droge plekken.

Afvalemmer

De tweedehands lichtgrijze luieremmer van We-Too gebruikten we in het begin nog als luieremmer voor wegwerpluiers en sinds we zijn overgestapt op wasbare luiers gebruiken we ‘m als afvalemmer voor de inlegvellen.

Wasbare luieremmer

De luieremmer die we gebruiken voor de wasbare luiers is van het Japanse merk Hachiman Kasei en gemaakt van recyclebaar plastic.

01 Kleed — Beliani GESI II grijs 140 cm x 140 cm
02 Olifant — Vitra Eames Elephant wit
03 Lamp — Muuto Control table lamp grey
04 Wandrek — String pocket wit
05 Stoel — Muuto swivel chair
06 Co-sleeper — Bednest
07 Wasbare luieremmer — Billie Wonder the bin wit
08 Krat — HAY vouwkrat gebroken wit
09 Afvalemmer — We-Too luieremmer wit
10 Wasbare luier — Billie Wonder The Wrap zwart
11 Opbergkast — IKEA Lixhult kast
Dit is ons uitgangspunt wat betreft spullen: koop alleen wat je écht nodig hebt, kies voor kwaliteit zodat iets lang meegaat en kies bij voorkeur voor tweedehands en/of duurzaam.

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.