4 mooie en duurzame zonnebrillenmerken

Ben je nog op zoek naar een zonnebril? Dan raden wij deze duurzame zonnebrillenmerken aan. Draagt en voelt toch lekkerder als je weet dat hij is gemaakt van een duurzaam materiaal.

1. Dick Moby

Onze persoonlijke favoriet. Tim en Robbert beleefden samen in 2012 de ergste surftrip ooit. De zee en het strand lagen vol met troep. Weer thuisgekomen hadden ze het idee om hier iets aan te doen. Ze besloten om samen duurzame (zonne)brillen te gaan maken. Twee maanden later was Dick Moby geboren. De (zonne)brillen worden gemaakt van gerecycled (actetaat en metaal) of olievrije materialen, hebben een tijdloos design en worden op veel plekken in Europa verkocht.

2. GOBI

De Gobi is een woestijn in China en Mongolië. Dit duurzame zonnebrillenmerk laat zich inspireren door de mysterie van deze woestijn. Alle duurzame zonnebrillen worden handgemaakt in 25 stappen en dit stappenplan kost 2,5 maand. De zonnebrillen zijn gemaakt van acetaat, katoen, roestvrijstalen scharnieren en Teflon gecoate schroeven.

3. Matt & Nat

Dit duurzame Canadese vegan leren tassen merk bestaat sinds 1995 en maakt ook zonnebrillen. Matt & Nat werkt met vegan leer wat nauwelijks van echt te onderscheiden is. De monturen zijn 100% plantaardig en vrij van dierlijke materialen. Ze zijn gemaakt van o.a. metaal en acetaat, kunststoffen gebaseerd op planten. De glazen van de brillen zijn gepolariseerd voor een optimale UV-bescherming.

4. Neubau

De merknaam Neubau is een eerbetoon aan internationale creatieve hubs zoals het district Neubau in Wenen, gelegen in het bruisende hart van de Oostenrijkse hoofdstad. Het is een plek waar kunstenaars, creatieve zielen en aanstormende talenten elkaar ontmoeten. De frames zijn ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd in Oostenrijk.

De toewijding van Neubau eyewear voor stijl en kwaliteit gaat hand in hand met het stellen van hoge milieunormen voor alles wat ze doen. Het bewuste gebruik van hulpbronnen en regionale Oostenrijkse productie vormen de kern van de inspanningen. Niet alleen voor het materiaal van de frames, maar ook voor aspecten als verpakking, bedrukt materiaal en materiaal in de winkel.

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.