100% elektrische roadtrip #1 we halen onze auto op!

Off we go!

In twee weken tijd maakten we voor Vandebron een duurzame elektrische roadtrip. Een tour in een 100% elektrische auto, met nul uitstoot. Kris kras door Europa, via Duitsland naar Oostenrijk, Zwitserland, een stop in Italië en als eindbestemming België. In een serie video’s nemen we je mee op ons elektrisch rijden avontuur.

Het is maandagochtend, onze koffers staan klaar en wij zijn er – geloof ik zelf – ook klaar voor. Onze eerste stop is Leiden, waar we onze elektrische auto ophalen bij EC Rent. Chris geeft ons uitleg over de auto en na een snelcursus ‘elektrisch rijden voor dummies’ zijn we klaar om te vertrekken.

De eerste laadstop is het Vandebron laadstation bij Hellevliet, waar energie wordt opgewekt met drie windmolens van de familie Hoving uit Zeewolde. Hoe groen wil je het hebben? Met nog wat laatste tips en een uitgestippeld routeboekje zwaait het Vandebron team ons uit. Op aanraden van Quincy van Voltic – die voor ons een routeboekje heeft gemaakt met laadstops onderweg – plannen we meteen onze volgende stop.

We hebben hotels uitgezocht met laadpunten voor elektrische auto’s, zodat we kunnen laden terwijl we slapen. Dat klinkt makkelijk, maar dat is bij het eerste hotel toch een uitdaging.

Deze video is gemaakt in samenwerking met Vandebron. Ben jij al overgestapt?


Meld je aan voor de newsletter en ontvang een preview
van het boek 'Verlangen naar minder' in je mailbox!

GROWTHINKERS