Natuurlijke gezichtsverzorging gemaakt van geupcyclede groenten

Alles wat we op onze huid aanbrengen wordt voor een deel in ons lichaam opgenomen. Je huid is je grootste orgaan en dus is verzorging op basis van natuurlijke ingrediënten essentieel. Natuurlijke, duurzame én effectieve huidverzorging op basis van geupcyclede groenten, dat is Food for Skin.

Een no-nonsense huidverzorgingsmerk zonder loze beloftes, maar met oprecht een goed verhaal én een duurzaam product. We delen onze ervaringen met je, volgens ons zijn ze namelijk een voorbeeld voor de beauty industrie.

Inhoud

                            Laatste update — 31 maart 2024

  Mijn persoonlijk verhaal over huidverzorging

  Als ik aan huidverzorging denk dan komt meteen de gedachte aan mijn moeder naar boven die al sinds ik me kan herinneren iedere dag trouw gebruik maakt van een dagcrème en nachtcrème. Al had ik altijd al een onderbuik gevoel bij de zin ‘Omdat ik het waard ben', toen ik me in de wereld van branding ging verdiepen werd me helemaal duidelijk hoe hier een goed gevoel werd verkocht in plaats van een goed product. In tegenstelling tot haar enthousiasme, ben ik precies het tegenovergestelde. Hoewel mijn interesse nou eenmaal meer bij fashion ligt dan bij beauty, ben ik laten we zeggen iets minder geroutineerd in het gebruik van huidverzorgingsproducten.

  Ik gebruikte de afgelopen jaren wel een nachtcrème totdat ik ontdekte dat er parfum in zat. Onbewust was ik op zoek naar een goed alternatief en dat kwam onverwachts op mijn pad, ik kwam namelijk in contact met Angela van Food for Skin.

  Food for Skin oprichters Cathy & Angela | avocado serum (55+) Food for Skin

  Food for Skin

  Food for Skin is opgericht door de zussen Cathy en Angela, de één natuurlijk huidspecialist, de ander merkenbouwer. Een mooie combinatie om hun missie kracht bij te zetten, namelijk om de vervuilende beauty industrie weer schoon te maken door het produceren van natuurlijke en effectieve huidverzorging. Twee jaar hebben de zussen gewerkt aan de ontwikkeling van Food for Skin, samen met een professioneel ontwikkelaar en een laboratorium, om goed werkende producten op de markt te zetten.

  Uit een rapport van de Plastic Soup Foundation blijkt dat 9 van de 10 populaire cosmeticaproducten onder ander microplastics bevatten. Daarnaast worden er in veel gevallen ook andere synthetische middelen aan cosmetica toegevoegd die niet goed zijn voor mens, dier en milieu. Food for Skin wil laten zien dat er alternatieven zijn, zonder microplastics en op basis van natuurlijke ingrediënten. Nadat ze in hun persoonlijke zoektocht naar eerlijke en 100% natuurlijke huidverzorging niet vonden wat ze hoopten, besloten ze het heft in eigen hand te nemen.

  Geupcyclede groenten als basis

  Ze gingen buiten de gebaande paden door te kiezen voor huidverzorgingsproducten op basis van biologische groenten extracten afkomstig van reststromen. Door met lokale en circulaire ingrediënten te werken die zoveel mogelijk vanuit upcycling worden verkregen dragen ze bij aan een duurzame productie. Net als met de productie, die in Amsterdam en Almere dichtbij huis plaatsvindt.

  De gezichtsverzorging bevat 100% natuurlijke ingrediënten en de crèmes en serums zijn vegan, dierproefvrij en zonder parfum, parabenen, alcohol en microplastics.

  De producten zijn geschikt voor elk huidtype. Ze maken alleen bij het serum onderscheid in drie verschillende leeftijden. Het Cucumber serum (-40), het Pumpkin serum (40-55) en het Avocado serum (50+). Ze hanteren leeftijden, omdat op deze leeftijden je huid andere behoeftes heeft. Maar niet iedere huid is hetzelfde, dus het is een indicatie om het makkelijker te maken. Je kunt dus zeker een andere proberen. Komkommer werkt goed voor een onrustige huid, is helend en remt ontstekingen. Pompoen helpt de huid vernieuwen, maakt het glad en zacht en herstelt de elasticiteit van de huid. Avocado is zeer voedend, herstelt de vochtbalans en is geschikt voor de extreem droge huid.

  tomato base cream Food for Skin | set cucumber (tot 40 jaar) Food for Skin

  Skincare routine

  Een uitgebreide verzorgingsroutine is niet aan mij besteed en dus spraken deze eenvoudige stappen me wel aan.

  Ochtend

  1. Reinig je gezicht en ogen met de Carrot Oil Cleanser. Breng aan op een vochtige huid. Ik gebruik hiervoor herbruikbare wattenschijfjes. Neem af met een warm nat doekje.
  2. Neem de Tomato Base Cream ter grootte van een knikker. Breng aan op je gezicht en hals.
  3. Voor extra verzorging, mix wat Avocado Serum door de crème of breng aan voor de crème op je hals, gezicht en rondom het oog.
  4. Op zonnige dagen: breng SPF30 zonbescherming aan over Tomato Base Cream.

  Avond

  1. Herhaal het ochtend ritueel zonder de zonbescherming.
  2. Twee keer per week het serum zonder crème op de huid aanbrengen als nachtmasker.

  Onze ervaringen

  De gezichtsreiniger van Food for Skin is een reinigingsolie, iets wat ik eerder altijd associeerde met vettig. Het tegendeel blijkt waar. Door een herbruikbaar wattenschijfje een beetje vochtig te maken en er vervolgens een paar druppels reinigingsolie op te doen kun je je huid juist heel grondig reinigen. Daarna kun je je gezicht met water afspoelen wat een fris en totaal geen vettig gevoel geeft.

  De Tomato Base Cream, een hydraterende gezichtscrème ruikt heel fris en puur, smeert goed uit en misschien wel het belangrijkste voor mij de crème trekt snel in. Ik vind het namelijk fijn dat ik niet al te lang daarna mijn make-up kan aanbrengen en dan wil je wel dat de crème goed in de huid is getrokken.

  Met de proefsetjes kun je makkelijk proberen of dat de Food for Skin producten iets voor jou zijn.

  tomato base cream Food for Skin | soothing lipbalm Food for Skin

  Is gezichtscrème essentieel?

  Jelle gebruikte de afgelopen tijd de Tomato Base Cream. Zijn eerste vraag voor het gebruik van deze crème was of je nou echt een gezichtscrème nodig hebt. Het antwoord daarop is dat het afhankelijk is van je huidtype. Mocht je snel een droge huid hebben is het zeker essentieel voor het behoud van een gezonde en gehydrateerde huid. Een crème voorkomt uitdroging en beschermt de huid tegen weersinvloeden, maar ook bijvoorbeeld tegen luchtvervuiling.

  ‘De crème smeert vloeibaar, heeft een lekkere natuurlijke geur en voelt verfrissend aan. Ik ben niet het type die dit op de lange termijn dagelijks gaat gebruiken, maar zo nu en dan na het douchen mijn huid insmeren vind ik lekker.'

  Food for Skin is ambassadeur van The Plastic Soup Foundation en draagt jaarlijks 1% van de omzet af om Beat the Microbeads (een app die microplastics in de beauty industrie tegen gaat) te ondersteunen.

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met Food for Skin. Onze website draait op 100% hernieuwbare energie via mijn.host. Om ons website verkeer in te zien maken we gebruik van Fathom Analytics, die jouw privacy respecteert en geen cookies gebruikt.

  Join Jelle's newsletter met momenten uit boeken, podcasts en video's die hem kracht en inspiratie gaven, zorgden voor een traan, een lach of die gewoon heel leerzaam waren.

  communicatie + conscious curator — growthinkers is voor mij een lifestyle die gaat over bewust leven met aandacht. Met een achtergrond in Fashion & Branding ontdekte ik de wereld van slow fashion en de connectie met minimalisme. Ik geloof in het ‘less is more’ principe, heb een zwak voor esthetiek en een capsule wardrobe. Benieuwd naar mijn favoriete boeken? Bekijk ze hier!