SAVED BY MINIMALISM – limited edition jeans


300 jeans met kleine schoonheidsfoutjes, een samenwerking met MUD Jeans groeide uit tot een limited edition jeans: saved by minimalism. De grijze jeans werden geupcycled, geïnspireerd op drie mindsets. Deze drie mindsets zijn onze hoop voor de toekomst, want we geloven dat hoop de wereld kan veranderen.

the growth mindset
Aan de onderkant van de jeans staat een quote: keep on growing. The growth mindset staat voor nieuwe dingen leren en doen, ook al is dat niet altijd even makkelijk. Persoonlijke groei is waar ik mee in contact kwam in Brazilië toen ik het boek ‘Denk groot & word rijk’ van Napoleon Hill las. Dat boek heeft me aangezet om mijn angsten in het gezicht te kijken, waar ik over schrijf in mijn boek ‘Verlangen naar minder’.


Growing as a person is about not competing and being free. Not chasing for more but being grateful for what you have.


the minimalist mindset
De achterzakken hebben we weggehaald, met een link naar het minimalisme. As long as we play the ‘more’ game, we are playing the wrong game. Why not stay flexible & small? Play the ‘better’ and ‘enough’ game. Vraag jezelf af, wat is genoeg?, heb ik het echt nodig?, voegt het waarde toe? waarom wil ik dit hebben? sluit dit aan bij mijn waarden?.

the sustainable mindset
The ‘more’ game is killing the planet. Save it. Vraag jezelf af, waar kan ik in investeren, kan ik afstand doen van bedrijven die nog steeds investeren in niet duurzame projecten zoals fossiele energie en waar kan ik investeren in bedrijven die een verandering willen maken?

Let’s refuse, reuse, recycle, upcycle, reduce, share and save our stuff, food, transport, living and energy to reduce our impact.

Blijf groeien.
We geloven in je.

Benieuwd naar de jeans? Bekijk hier de MUD Jeans X GROWTHINKERS limited edition jeans: saved by minimalism.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met MUD Jeans.Meld je aan voor de newsletter en ontvang een preview
van het boek 'Verlangen naar minder' in je mailbox!

GROWTHINKERS