Get the right shit done


Op de Highway in Australië reed ik netjes de maximumsnelheid. Ik was even het leven aan het overdenken. Contemplating life noemen ze dat hier.

Een paarse Holden achter mij. Hij plakt aan mijn bumper en wil mij duidelijk zo snel mogelijk inhalen.

Hij haalt mij snel in en 5 minuten later kom ik hem weer tegen. Hij is gestopt langs de weg. Een afleiding.

Afleidingen kosten wilskracht en wilskracht is niet eindeloos. Te veel afleidingen op een dag zorgen ervoor dat je wilskracht op een gegeven moment op is. Dan beginnen de momenten dat je je verleidingen niet meer kunt weerstaan.

Dat je niet meer kunt dansen met het oncomfortabele maar je je moet overgeven aan comfort.

Na een tijdje haalt de paarse Holden mij natuurlijk weer in en ik voel zijn stress, zijn gehaastheid, zijn ongeduld. Zijn ontevredenheid.

Hij zit met zijn kop duidelijk in de denkmachine. In de toekomst. Racen naar de volgende afspraak. Dat nog doen, dat nog doen, dat nog doen. Iets met een ongedisciplineerde zoektocht naar meer en geen gedisciplineerde zoektocht naar minder.

Meer aftikken, meer tijd winnen, meer inplannen op een dag zodat je lekker druk bent.

En hoe gaat met je?
Ja, goed. Druk.

15 minuten later. Een rood stoplicht. Daar staat hij voor mij. Hij was met al dat inhalen en stressen niks opgeschoten en we hadden dezelfde afstand binnen dezelfde tijd afgelegd. Ja misschien een week later een boete meer dan ik in de brievenbus.

Bij dit soort momenten denk ik altijd gelijk aan dit artikel van Derek Sivers: Relax for the same result.

Kies wat je belangrijk vindt en doe dat met rust, aandacht en concentratie. Met diep werk afgezonderd van afleidingen. Dit maakt je een tevreden mens.

Kies waar je heen wilt, richt je leven daar op in en ‘get the right shit done’. En laat op deze mooie weg de ongeleide en ontevreden projectielen je maar lekker inhalen.

Meld je aan voor de newsletter en ontvang een preview
van het boek 'Verlangen naar minder' in je mailbox!

GROWTHINKERS