Webshops met producten voor duurzame en natuurlijke verzorging

Dat er voor ieder product ook een duurzame variant is geldt zeker ook voor natuurlijke verzorgingsproducten. Je wil tenslotte dat dat wat je op je huid smeert, in je haar of wat je gebruikt om schoon te maken geen schadelijke ingrediënten bevat. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor de planeet. Elke webshop heeft zo zijn eigen specialiteit wat zorgt voor een mooie diversiteit aan merken. Van de grote meer bekende merken tot de kleine merken die net zo goed het verschil maken.

Inhoud

                            Laatste update — 05.09.23

  1. Nourished

  Opgericht door twee vriendinnen Erin & Floor. Liefhebbers van het leven en gepassioneerd over alles wat gezond en duurzaam is voor de mensheid en de planeet. Je kunt er terecht voor natuurlijke, persoonlijke verzorging, huidverzorging, haarverzorging en cosmetica. Ze hebben ook een aparte selectie voor moeder & kind, mannen, home essentials én je kunt filteren op vegan producten. Mijn favoriete merken hier zijn Kester BlackNourished x Romy en Yoni.

  Met de kortingscode GROWTHINKERS krijg je 10% korting op je Nourished aankoop. Only buy it when you need it.

  sans [ceuticals] via Nourished | Bondi Wash via Nourished

  2. Arkive

  Elk jaar worden er voor honderden miljoenen euro’s aan ongebruikte verzorgingsproducten vernietigd. Bizar veel! Arkive wil daar een verandering in maken, door een online shop met duurzame beauty producten die een tweede leven krijgen. Daarmee red je ongebruikte producten, ga je verspilling tegen en bespaar je ook nog eens geld. Je kunt bij ieder product zien wat de reden is dat het wordt aangeboden; door overproductie, een beschadigde verpakking, een beperkte houdbaarheidsdatum of om een andere reden. Mijn favoriete merken hier zijn SMPL. en Food for Skin. Over die laatste komt binnenkort een uitgebreide review online.

  SMPL. via Arkive

  3. Holland & Barrett

  Deze van oorsprong Britse keten (voorheen bekend als De Tuinen) heeft winkels wereldwijd. Bekend van hun natuurlijke gezondheidsproducten. Van geneesmiddelen en voedingssupplementen tot thee, verzorgingsproducten. Mijn favoriete merken hier zijn Pukka en Weleda.

  Q+A via Holland & Barrett | Naïf via Holland & Barrett

  4. Shop Like You Give A Damn

  Deze webshop onderscheidt zich door een vegan collectie van eerlijke en duurzame kleding in combinatie met cruelty-free cosmetica en home producten. Het is hun missie om compassie en duurzaamheid tot het nieuwe normaal te maken. De collectie wordt samengesteld op basis van hun vijf waarden: veganistisch, eerlijk, duurzaam, inclusief en sociaal. Mijn favoriete merk hier is HappySoaps.

  AbbeyLAB via Shop Like You Give A Damn | Food for Skin via Shop Like You Give A Damn

  5. Big Green Smile

  Big Green Smile heeft een focus op natuurlijke en biologische beauty, baby en schoonmaakproducten. Ze zijn heel transparent in het publiceren van de volledige lijst van ingrediënten bij ieder product. Ze hebben een lijst samengesteld van ingrediënten die ze met opzet vermijden bij de selectie van producten. Mijn favoriete merken hier zijn Dr. Bronner's en Marcel's Green Soap.

  Organic Works via Big Green Smile

  Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via zo'n link krijgen wij daar een commissie van. Een directe manier om ons te supporten en de website up-to-date te houden #onlybuyitwhenyouneedit. Onze website draait op 100% hernieuwbare energie via mijn.host. Om ons website verkeer in te zien maken we gebruik van Fathom Analytics, die jouw privacy respecteert en geen cookies gebruikt. Onze podcasts worden gehost via Transistor.fm.

  Join Claire's conscious curated newsletter en ontvang de beste aanraders van de afgelopen vier jaar in je inbox.

  communicatie + conscious curator — growthinkers is voor mij een lifestyle die gaat over bewust leven met aandacht. Met een achtergrond in Fashion & Branding ontdekte ik de wereld van slow fashion en de connectie met minimalisme. Ik geloof in het ‘less is more’ principe, heb een zwak voor esthetiek en een capsule wardrobe. Benieuwd naar mijn favoriete boeken? Bekijk ze hier!