Webshops met producten voor duurzame en natuurlijke verzorging


Laatste update: 26 mei 2023

Dat er voor ieder product ook een duurzame variant is geldt zeker ook voor natuurlijke verzorgingsproducten. Je wil tenslotte dat dat wat je op je huid smeert, in je haar of wat je gebruikt om schoon te maken geen schadelijke ingrediënten bevat. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor de planeet. Elke webshop heeft zo zijn eigen specialiteit wat zorgt voor een mooie diversiteit aan merken. Van de grote meer bekende merken tot de kleine merken die net zo goed het verschil maken.

1. Nourished

Opgericht door twee vriendinnen Erin & Floor. Liefhebbers van het leven en gepassioneerd over alles wat gezond en duurzaam is voor de mensheid en de planeet. Je kunt er terecht voor natuurlijke, persoonlijke verzorging, huidverzorging, haarverzorging en cosmetica. Ze hebben ook een aparte selectie voor moeder & kind, mannen, home essentials én je kunt filteren op vegan producten. Mijn favoriete merken hier zijn Kester Black, Nourished x Romy en Yoni.

Met de kortingscode GROWTHINKERS krijg je 10% korting op je Nourished aankoop. Only buy it when you need it.

sans [ceuticals] via Nourished | Bondi Wash via Nourished

2. Arkive

Elk jaar worden er voor honderden miljoenen euro’s aan ongebruikte verzorgingsproducten vernietigd. Bizar veel! Arkive wil daar een verandering in maken, door een online shop met duurzame beauty producten die een tweede leven krijgen. Daarmee red je ongebruikte producten, ga je verspilling tegen en bespaar je ook nog eens geld. Je kunt bij ieder product zien wat de reden is dat het wordt aangeboden; door overproductie, een beschadigde verpakking, een beperkte houdbaarheidsdatum of om een andere reden. Mijn favoriete merken hier zijn SMPL. en Food for Skin. Over die laatste komt binnenkort een uitgebreide review online.

SMPL. via Arkive

3. Holland & Barrett

Deze van oorsprong Britse keten (voorheen bekend als De Tuinen) heeft winkels wereldwijd. Bekend van hun natuurlijke gezondheidsproducten. Van geneesmiddelen en voedingssupplementen tot thee, verzorgingsproducten. Mijn favoriete merken hier zijn Pukka en Weleda.

Q+A via Holland & Barrett | Naïf via Holland & Barrett

4. Shop Like You Give A Damn

Deze webshop onderscheidt zich door een vegan collectie van eerlijke en duurzame kleding in combinatie met cruelty-free cosmetica en home producten. Het is hun missie om compassie en duurzaamheid tot het nieuwe normaal te maken. De collectie wordt samengesteld op basis van hun vijf waarden: veganistisch, eerlijk, duurzaam, inclusief en sociaal. Mijn favoriete merk hier is HappySoaps.

AbbeyLAB via Shop Like You Give A Damn | Food for Skin via Shop Like You Give A Damn

5. Big Green Smile

Big Green Smile heeft een focus op natuurlijke en biologische beauty, baby en schoonmaakproducten. Ze zijn heel transparent in het publiceren van de volledige lijst van ingrediënten bij ieder product. Ze hebben een lijst samengesteld van ingrediënten die ze met opzet vermijden bij de selectie van producten. Mijn favoriete merken hier zijn Dr. Bronner's en Marcel's Green Soap.

Organic Works via Big Green Smile

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.