GROWTHINKERS Home tour

1. Langestraat

Welkom bij de GROWTHINKERS home tour in de grachtengordel van Amsterdam. Midden in het centrum, maar wel in een rustig straatje. Een heerlijke plek met een minimalistisch stijl.

growthinkers-hometour-2

Je komt binnen in de hal, waar een aandenken aan onze wereldreis hangt. Een transparante paraplu uit Tokio. Ze domineren het straatbeeld van Japan op een regenachtige dag. Ondanks dat we nauwelijks iets tastbaars hebben meegenomen van onze reis, moest deze mee terug in het vliegtuig naar Nederland.

growthinkers-hometour-3

growthinkers-hometour-4

Een lange tafel is voor ons het allerbelangrijkste in huis. Samen met familie en vrienden eten en daarna muziek luisteren en praten. De tafel is gemaakt van een OSB plaat en twee schraagjes.

growthinkers-hometour-5

Dit ticket van de World Tour van Michael Jackson is voor mij van onschatbare waarde. Samen met mijn vader ging ik in 1992 naar het concert in de Kuip. Een avond die voor mij enorm veel betekende.

growthinkers-hometour-6

growthinkers-hometour-7

growthinkers-hometour-9

Voordat je gaat wil ik je nog even iets laten zien op zolder. Loop je mee?

growthinkers-hometour-10

growthinkers-hometour-11

Uitzicht op de Koepelkerk van Amsterdam.

Ons huis is nog niet af, we zijn namelijk net verhuisd. In onze ogen is een interieur nooit helemaal af. Het is juist de zoektocht naar de essentie en het interieur dat ons verhaal vertelt.

We hebben het liefst spullen die een verhaal vertellen. Een belangrijk verhaal, over ons leven. Voor ons zijn deze twee vragen van belang.

Je hoeft de leegte niet op te vullen. Geniet van de lege ruimtes. Je hebt de witte ruimtes nodig. In de muziek maar ook in de agenda. Je hebt ze nodig om te kunnen ontspannen en te genieten van het leven.

White space makes us happy. What makes you happy?

2. Marnixstraat

Benieuwd naar het interieur van een minimalist? Gewoon omdat het kan doen we er nog één, dit keer in een ander huis. Kijk mee!

Het is vroeg in de ochtend. De ochtenddauw hangt nog in de straten, maar Amsterdam is al wakker. Het gevoel van een stad die ontwaakt geeft rust.

Ik mag dan niet veel waarde hechten aan spullen, op onze vintage Martin Visser Spectrum bank zijn we trots. Tweedehands gekocht en opnieuw laten stofferen met Ploegwool 03. Tegenover de bank een witte muur. Een fijn plekje om te kunnen lezen of werken.

Een lange tafel is één van de belangrijkste dingen van een interieur vind ik. Het liefst vlakbij de keuken, dat is gezellig en dan heb je contact terwijl je kookt. Ooit was onze boekengalerij een tafel maar dit vinden we rustiger: een berkenhouten tafelblad met twee witte schraagjes.

“When you have more than you need, build a longer table not a higher fence.” How long is your table?

Prachtige quote vind je niet? Laat vooral de mensen aan je tafel zitten die je inspireren en energie geven.

Ja, laten we het aan de lange tafel even hebben over mensen die mij inspireren. Hi Marieke Eyskoot. Hi Els van Steijn. Hi Babette Porcelijn. Hi Lisa Stel. Bedankt voor de inspiratie om duurzamer te gaan leven en meer in je eigen kracht te gaan stappen.

Linksonder het album wat ik heb gekregen van mijn overleden tante Lieb, iets dat een enorme emotionele waarde heeft naast de foto met opa die je op de grond ziet staan.

Laten we naar beneden gaan. Herken je deze trouwens nog van onze eerste home tour? De transparante paraplu die we meebrachten van onze reis in Japan.

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.