4 verhalen van mensen die een levensveranderend boek lazen

Met een hoofd vol zorgen vertrok ik in de zomer van 2011 voor een reis naar Brazilië. Ik nam een boek mee aangeraden door een vriend: ‘Denk groot & word rijk’ van Napoleon Hill. Het boek en de reis veranderde mijn denken en daardoor mijn leven. Meer hierover vind je in mijn boek ‘Verlangen naar minder’.

Ik ben altijd nieuwsgierig gebleven naar verhalen van andere mensen. Dit was voor mij de aanleiding voor het starten van deze podcast. In de podcast ‘één boek’ (staat ook op Spotify) interview ik mensen die net als ik een boek hebben gelezen dat hun leven veranderde.

Bij deze vier bijzondere verhalen:

1. ‘De Alchemist’ van Paulo Coelho

Inez heeft na het overlijden van haar vader even rust nodig, gaat naar Mallorca en maakt daar iets wonderbaarlijks mee terwijl ze ‘De Alchemist’ leest. Dit moment en het boek veranderen haar leven compleet. Een aflevering over je hart volgen, signalen van het universum / de wereld (hoe je het ook wil noemen) opvangen en er iets mee doen.

2. ‘Het zijn net mensen’ van Joris Luyendijk

Merel leest ‘Het zijn net mensen’ als ze 19 is en studeert voor Docent Aardrijkskunde. Door het boek komt ze erachter dat haar beeld van het Midden-Oosten op zijn zachtst gezegd niet echt klopt. Een aflevering over het verwrongen beeld dat je krijgt van de media en ‘Het Journaal’. En over nieuws volgen: ja of nee?

3. ‘Haal meer uit je leven met mindfulness’ van Marisa Garau

Linda hoort dat ze borstkanker heeft, gaat een lastig traject door en besluit een boek te gaan lezen over mindfulness. Dit is mindblowing voor haar. Een aflevering over piekeren en in paniek raken en daar vervolgens iets aan doen. Gaan herkennen wat er gaande is en daar waakzaam voor worden.

4. ‘How to live wow!?’ van Sietse Bakker

Kris zit in de vierde klas van het VWO en door zijn gedrag op school is het maar de vraag of hij het jaar gaat halen. Zijn moeder zit met haar handen in het haar tot ze een artikel in de Telegraaf leest over het boek ‘How to live wow!?’ van Sietse Bakker. ‘Dit is het boek voor Kris’ denkt ze en ze bestelt het meteen. Wordt dit het levensboek voor Kris? Een aflevering over ons onderwijs, creativiteit, zelfstudie en ondernemen.

Heb jij ook een boek dat je leven heeft veranderd? Laat het me weten via deze survey en wie weet nemen we binnenkort samen een podcast op!

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.