Onze SnappCar ervaringen na 2,5 jaar verhuren in Amsterdam

Laatste update: 28 juli 2020

‘Iemand hier ervaring met het verhuren van zijn/haar auto via Snappcar?’ vroeg iemand in de ‘Fin-X Slack groep'. In deze groep praten we over financiële onafhankelijkheid.

Financieel onafhankelijker worden, hoe doe je dat?

1. Ga bewuster met je geld om en kijk kritisch naar je uitgaven.

2. Kijk hoe je je inkomsten kunt verhogen. Hier zijn tal van opties voor waaronder ook SnappCar.

3. Als je aan punt 1 en 2 werkt wordt je spaarpercentage hoger. Het gespaarde bedrag of een deel daarvan investeer je om er vervolgens weer inkomsten uit te halen.

Interessant terrein is financiële onafhankelijkheid in combinatie met het bezit van een auto. Een auto is namelijk een grote liability zoals Robert Kiyosaki het noemt in zijn boek ‘Rijke pa, arme pa'. Een liability is iets wat je koopt en vervolgens geld kost in plaats van oplevert. Het gevaar bij een auto is dat het je geld opslokt met o.a. verzekeringen, onderhoud, belasting en parkeerkosten.

Terug naar de vraag in de Telegram groep: Heb ik die ervaring met SnappCar? Ja dat heb ik zeker! In dit artikel ga ik je onze tips en tricks geven na 2,5 jaar verhuren en 95 boekingen.

De cijfers

Dit hebben we verdiend na 95 boekingen in 2,5 jaar, waarvan we 5 maanden niet verhuurd hebben:

Inkomsten SnappCar: 3393 euro

Dit heeft onze auto gekost in 2,5 jaar:

Aankoop: 1750 euro

Onderhoud: 4022 euro
Verzekeringen: 1500 euro
Wegenbelasting: 570 euro
Parkeervergunning: 1325 euro

Totale kosten zonder de aankoopkosten: 7417 euro

We hebben aardig wat kosten (45%) kunnen dekken met SnappCar.

Na 95 boekingen hebben we nog geen gekke dingen meegemaakt *klopt af* en heeft de auto geen grote schade gereden tijdens het verhuren.

Qua parkeervergunning betalen we de hoofdprijs in Amsterdam en we hebben wat pech gehad met het onderhoud aan onze uitlaat. We denken dat de onderhoudskosten ook hoger zijn uitgevallen door het verhuren maar dit wisten we van tevoren. Naast dat zijn we wat kleine schadeplekjes rijker.

Is je auto SnappCar proof?

Het volgende zei iemand anders in de Telegram groep:

‘Ik zou het echt nooit doen, puur vanwege slijtage en mijn eigen obsessie met schade plekjes etc. Maar goed misschien voel ik me zo vanwege mijn huidige auto en zou ik er met een goedkoper/ander model anders over denken.’

Wij hebben inderdaad zo’n goedkoop model: een zwarte tweedehands Peugeut 106. Gekocht voor 1750 euro. Ze kunnen de onderdelen bij de garage nog net bestellen en we kiezen bewust voor een Peugeot garage om de kwaliteit van het onderhoud te waarborgen.

Voor het verhuren op SnappCar is het dus als eerste belangrijk dat je een auto hebt die ‘SnappCar proof’ is.

SnappCar proof: je leent je auto zonder slecht gevoel uit aan iemand anders en hebt deze niet elke dag nodig.

In de toekomst zie ik ons een tweedehands ‘betaalbare’ elektrische auto kopen. In het boek ‘Miljonair met een gewone baan' geeft Oeds-Jan Postma een goed beeld van betaalbaar met de volgende quote:

Een simpele stelregel is om nooit meer dan 15.000 euro uit te geven voor een auto.

Zouden we die elektrische auto die we waarschijnlijk ooit gaan aanschaffen verhuren met SnappCar? We denken nu van niet, maar zeg nooit nooit.

Waar moet je op letten als verhuurder? Onze tips en tricks na 2,5 jaar.

1. Zorg dat je bij elk huurverzoek goed checkt met wie je te maken hebt. Wij vinden het fijn om alleen huurders aan te nemen die een profielfoto hebben en die een paar goede reviews van andere verhuurders hebben ontvangen.

2. Zorg dat je snel reageert op verzoeken zodat je reactietijd hoog blijft. Dit geeft je prioriteit in het algoritme van SnappCar en vergroot de kans dat meer mensen bij je gaan huren.

3. Vraag om reviews van anderen. Dit zorgt voor meer huurders. Goede foto’s van je auto helpen hoogstwaarschijnlijk ook.

4. Als je zelf met de auto weggaat tank dan meteen af bij thuiskomst. Zo zorg je ervoor dat je auto klaar is voor de verhuur en je dus niet weg moet vlak voor een verhuurperiode. Dit scheelt tijd.

5. Als je in de stad woont is dat een pré en heb je hoogstwaarschijnlijk meer huurverzoeken dan in een dorp.

6. Huurders betalen een dagprijs en gaan ook meer betalen als ze de door jou aangegeven aantal kilometers overschrijden. Hier kun je in tweaken om je auto aantrekkelijker te maken.

7. Kijk naar concurrenten in de buurt en bepaal vervolgens je dagprijs.

8. Als je niet te veel tijd kwijt wil zijn aan kleine bedragen zet dan je minimale huurperiode op één of twee dagen. Dit hebben wij ook gedaan en bevalt goed.

Tot slot, SnappCar is ook een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen of de liefde van je leven tegen het lijf te lopen.

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.