6 duurzame ondergoed- en lingeriemerken

1. Organic Basics

Het Deense merk Organic Basics (opgericht in 2015) begon na crowdfunding met het fabriceren van duurzaam ondergoed voor mannen en vrouwen. Ze maken gebruik van o.a. biologisch katoen, gerecycled nylon en lyocell. Naast deze materialen verkopen ze ook de high tech Silvertech producten met een laagje zilveroplossing die 99,9 procent van alle bacteriën doodt en geuren voorkomt. Het is onze absolute favoriet, want duurzaam en minimalistisch zonder logo’s.

Met de code GROWOBC3 krijg je 10% korting op je Organic Basics aankoop. Deze code is geldig t/m 12 augustus 2020.

2. Bamigo

Bamigo maakt ondergoed van bamboe en ziet het als het textiel van de toekomst. Om één kilo katoen te maken is ongeveer 8.000 liter water nodig. Van die kilo katoen kun je vervolgens maar één spijkerbroek maken. Bamboe groeit daarentegen op een natuurlijke wijze en heeft geen kunstmatige bewatering nodig. Bamboe kan zelfs tot één meter per dag groeien.

Alle producten zijn handgemaakt van bamboe viscose. Deze viscose is een mix van bamboe met een of meerdere andere textielsoorten. In dit geval gebruiken ze katoen. Voor de perfecte kwaliteit en beste fit voegen ze polyamide en/of elastan toe.

3. A’dam Underwear

Houd je niet zo van minimalistisch en zwart qua ondergoed en wil je meer kleur en flashiness? Dan moet je bij A-dam zijn. A-dam Underwear is opgericht in 2014 door vijf Amsterdamse vrienden met een missie. De boxers en T-shirts worden gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen gemixt met een beetje elastan. Ze hebben ook een swimwear collectie gemaakt van 100% gerecycled polyester.

Join conscious curated: de maandelijkse newsletter van Claire met inspiratie en aanraders voor een bewuste en duurzame lifestyle. Meld je hier aan en ontvang meteen de laatste editie in je inbox!

4. Saint Basics

De tops, shirts, hipsters en boxers van Saint Basics worden gemaakt in een volledige transparante keten. De katoen komt van kleine boeren uit Indore en India die voor eigen rekening en risico biologische katoen verbouwen en worden op een goede manier gemaakt in een modern atelier in Bangladesh. De producten zijn gemaakt van biokatoen, zonder gifstoffen en vrij van kinderarbeid. Met je aankoop lever je via de 1% Club een bijdrage aan projecten in India en Bangladesh voor armoedebestrijding en beter onderwijs.

5. Underprotection

Weer zo’n mooi duurzaam Deens merk maar nu ook met kwalitatieve lingerie waar je als man wild van wordt. Ze hebben ook zwem -en loungekleding. In 2014 werden ze genomimeerd voor de Elle Style awards in de categorie ‘corporate social responsibility’. En terecht want dit is echt een aantrekkelijk en ook nog duurzaam werk wat betreft ondergoed.

6. Woron

Surprise! Ook de Woron zussen zijn Deens. Het merk is opgericht door Arina en Anya Woron en fabriceert duurzame lingerie gemaakt van o.a. modal, Egyptisch biologisch katoen en gerecycled polyamide. Alles is 100% vegan.

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.