5 duurzame ondergoed- en lingeriemerken

1. Organic Basics

Het Deense merk Organic Basics (opgericht in 2015) begon na crowdfunding met het fabriceren van duurzaam ondergoed voor mannen en vrouwen. Ze maken gebruik van o.a. biologisch katoen, gerecycled nylon en lyocell. Naast deze materialen verkopen ze ook de high tech Silvertech producten met een laagje zilveroplossing die 99,9 procent van alle bacteriën doodt en geuren voorkomt.

Het is onze absolute favoriet, want duurzaam en minimalistisch zonder logo’s.

Op Organic Basics krijg je 10% korting met de code GROWOBC2

2. A’dam Underwear

Houd je niet zo van minimalistisch en zwart qua ondergoed en wil je meer kleur en flashiness? Dan moet je bij A-dam zijn. A-dam Underwear is opgericht in 2014 door vijf Amsterdamse vrienden met een missie. De boxers en T-shirts worden gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen gemixt met een beetje elastan. Ze hebben ook een swimwear collectie gemaakt van 100% gerecycled polyester.

3. Saint Basics

De tops, shirts, hipsters en boxers van Saint Basics worden gemaakt in een volledige transparante keten. De katoen komt van kleine boeren uit Indore en India die voor eigen rekening en risico biologische katoen verbouwen en worden op een goede manier gemaakt in een modern atelier in Bangladesh. De producten zijn gemaakt van biokatoen, zonder gifstoffen en vrij van kinderarbeid. Met je aankoop lever je via de 1% Club een bijdrage aan projecten in India en Bangladesh voor armoedebestrijding en beter onderwijs.

4. Underprotection

Weer zo’n mooi duurzaam Deens merk maar nu ook met kwalitatieve lingerie waar je als man wild van wordt. Ze hebben ook zwem -en loungekleding. In 2014 werden ze genomimeerd voor de Elle Style awards in de categorie ‘corporate social responsibility’. En terecht want dit is echt een aantrekkelijk en ook nog duurzaam werk wat betreft ondergoed.

5. Woron

Surprise! Ook de Woron zussen zijn Deens. Het merk is opgericht door Arina en Anya Woron en fabriceert duurzame lingerie gemaakt van o.a. modal, Egyptisch biologisch katoen en gerecycled polyamide. Alles is 100% vegan.

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.