5 duurzame en minimalistische schoenenmerken


Laatste update: 19 november 2019

Duurzaamheid gaat over verschillende aspecten van de keten, goede werkomstandigheden, ecologisch verantwoorde duurzaamheid zoals dierenwelzijn en de impact dat het maakproces heeft op de aarde en en eerlijke lonen voor de makers.

Vroeger droeg ik één paar schoenen net zolang tot ze versleten waren. Nu heb ik drie tot vier paar die ik goed probeer te onderhouden en afwisselend draag. Ik kies ze op duurzaamheid en kwaliteit. Bij deze een lijst met 6 duurzame schoenenmerken.

1. Veja

Ze begonnen ooit met de vraag: is een betere wereld mogelijk? Het Franse schoenenmerk Veja heeft bewezen dat het mogelijk is en maakt sindsdien duurzame sneakers die worden geproduceerd in Brazilië. Ze zijn gemaakt van biologisch katoen, fair trade rubber en plantaardig gelooid leer. Ik kocht deze witte Veja sneakers.

2. TOMS

Een schoenenmerk met een missie. Van ieder verkocht model, gaat een deel van de opbrengst naar mensen in nood. Je kent ze misschien van de espadrilles, maar ondertussen hebben ze ook een flink aantal andere modellen. De schoenen zijn gemaakt van duurzaam en veganistisch materiaal zoals hennep, biologisch katoen en gerecycled polyester.

3. Matt & Nat

Dit Canadese vegan leren tassen merk bestaat sinds 1995. Matt & Nat werkt met vegan leer wat nauwelijks van echt te onderscheiden is. De tassen worden gemaakt van gerecycled materiaal zoals oude plastic flessen, fietsbanden of kurk.

4. Good Guys Don't Wear Leather

‘Good guys don't wear leather' is de slogan van dit merk, dus zijn alle schoenen 100% vegan. Marion Hanania startte dit merk in 2011 en het was daarmee het eerste 100% vegan schoenenmerk in Frankrijk. De tijdloze en kwalitatief goede schoenen worden gemaakt in een Fairtrade omgeving in Portugal.

5. Dechase

De handgemaakte schoenen van Dechase boots zijn geproduceerd met leer van hoge kwaliteit en gemaakt in een kleine fabriek in Addis Ababa, Ethiopië. De schoenmakers werken in een goede fabriek met fijne werkomstandigheden en worden met een eerlijk loon betaald. De stijl is clean en alle schoenen zijn unisex. Het is hun missie om iedereen duurzame en esthetische schoenen te kunnen geven zonder in te leveren op comfort.

Join conscious curated: de maandelijkse newsletter van Claire met inspiratie en aanraders voor een bewuste en duurzame lifestyle. Meld je hier aan en ontvang meteen de laatste editie in je inbox!

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier