5 merken met de fijnste duurzame basics


Laatste update: 26 mei 2023

1. Teym

Teym staat voor ons voor stijlvol, tijdloos en de essentie van een capsule wardrobe. Maxime Cartens zet met Teym een nieuwe standaard voor duurzame mode door alléén items te ontwikkelen die vast in de collectie blijven. Van het kiezen van de stoffen tot het perfectioneren van de producten zelf: bij alles wordt gekeken wat de meest duurzame keuze is. De producten worden ontworpen in Amsterdam, in Europa gemaakt en uitsluitend verkocht via hun eigen kanalen.

Voor ons allebei heeft Teym hét perfecte t-shirt. Jelle draagt het liefst de zwarte versie en ik het witte t-shirt. Een goede pasvorm, mooie mouwlengte en gemaakt van zacht biologisch katoen. Maxime heeft onlangs The T-shirt collectie uitgebreid met een longsleeve in zwart, donkerblauw, grijs en wit.

The Longsleeve zwart men Teym | The T-Shirt wit women Teym

2. Organic Basics

Het Deense merk Organic Basics, opgericht in 2015, begon na crowdfunding met het fabriceren van duurzaam ondergoed voor mannen en vrouwen. Ze maken gebruik van o.a. biologisch katoen, gerecycled nylon en lyocell. Naast deze materialen verkopen ze ook de high tech SilverTech producten met een laagje zilveroplossing die 99,9 procent van alle bacteriën doodt en geuren voorkomt.

Onze favorieten basic items van Organic Basics zijn het zwarte Silverlight t-shirt (Jelle), ook ideaal om in te sporten en de zwarte Tencel™ Lite tank top (Claire).

Met de kortingscode GROWTHINKERS krijg je 10% korting op je Organic Basics aankoop. Only buy it when you need it.

longsleeve stretch zwart Organic Basics | T-shirt grijs Organic Basics

3. SKOT

SKOT maakt overhemden en t-shirts voor de zelfbewuste (zaken)man. Omdat ze direct samenwerken met fabrieken en online aan consumenten verkopen kunnen ze ervoor zorgen dat het een duurzaam en kwalitatief product is voor een betaalbare prijs.

Ze maken gebruik van het 3X fair principe: fair materials, fair production en fair chain. De T-shirts zijn gemaakt van 64% biologisch katoen en 36% Refibra™ (Lyocell). Die laatste is een circulair garen met deels gerecycled katoen en houtpulp uit duurzame bossen waar Lyocell garen van worden gemaakt.

Van alle duurzame basics merken draagt Jelle de zwarte t-shirts van SKOT het liefst onder zijn kleding. De stof voelt heel zacht aan en de kleur blijft lang mooi, ook na vaak wassen.

T-shirt stretch wit ronde hals SKOT | T-shirt stretch zwart ronde hals SKOT

4. Unrecorded

Oprichters Jolle en Daniel gaan voor kleding zonder overbodige branding, verborgen plastics of hoge prijzen. Gedreven door hun passie voor duurzaamheid en eerlijke werkomstandigheden bouwden ze een merk met één vast en tijdloos assortiment. Tegenover een industrie die vooral is gebaseerd op ‘moderne slavernij' en te hoge prijzen voor kleding, vinden ze dat transparantie essentieel is. Daarom vertellen ze je precies waar de kleding wordt gemaakt en kun je van elk item de kostenspecificatie vinden.

De T-shirt collectie van Unrecorded bestaat uit drie soorten; 155 gsm, 180 gsm en 220 gsm. Het verschil daartussen zit in de fit en het gewicht van het materiaal. Alle t-shirts zijn gemaakt van 100% biologisch GOTS gecertificeerd katoen.

T-shirt 220 gsm off-white Unrecorded | T-shirt 220 gsm zwart Unrecorded

5. easyessentials

Oprichters Léon en Jos kennen elkaar uit de wereld van mode en retail. Ze zagen daar wat er beter kon en besloten samen het duurzame merk easyessentials op te zetten. Ze garanderen premium kwaliteit en comfort, maken alleen wat nodig is en duurzaam staat centraal in het nemen van hun beslissingen en acties.

De T-shirts zijn gemaakt van 100% GOTS gecertificeerd katoen jersey en ze worden geproduceerd in Portugal. We hebben Léon ontmoet tijdens een event en we zijn volledig overtuigd van zijn oprechte drive om de industrie beter en duurzamer te maken.

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.