De growthinkers hometour: slaapkamer en badkamer

Slaapkamer

Net als in de woonkamer hebben we de vloer in de slaapkamer geverfd met betonverf. Het raam in de nok hebben we met mooi weer altijd open staan, dat geeft een echt zomergevoel. Het houdt de slaapkamer fris en je kijkt zo naar de blauwe lucht. Het voelt alsof we elke nacht in een Airbnb slapen. We hebben geen gordijnen, maar in plaats daarvan half transparante rolgordijnen.

(Kleding)kast

In de inbouwkast liggen onze broeken, basics, sportkleding en schoenen, de rest hangt aan het kledingrek. In de zwarte koffer naast ons kledingrek zitten sokken en in de schoenendozen ondergoed.

Onderin de inbouwkast hebben we vier opbergboxen, twee met slaapspullen (luchtbed, pomp, dekbed en beddengoed) en voor allebei één met zomer/winter kleding. Zodra de seizoenen wisselen, wisselen we ook een deel van onze kleding om. In het zwarte kastje liggen handdoeken en een voorraad verzorgingsproducten.

Geef alles een vaste plek

We raden je echt aan om rigoureus op te ruimen en alles in huis een vaste plek te geven. Het is echt een verademing. Als je weet waar alles moet liggen heb je binnen een paar minuten hebben we weer een volledig opgeruimd huis. Love it!

Bed

We hebben gekozen voor een Japans futon bed van Karup Design met een circulair matras van Bedzzzy. Het bed is gemaakt van dennenhout en is eenvoudig in elkaar te zetten. Om verkleuring te voorkomen hebben we het hout behandeld met een matte vernis.

Matras

Het Bedzzzy matras is het eerste matras dat bestaat uit polyester en staal en volledig kan worden gerecycled. Aan het einde van de levensduur kan het door een innovatieve techniek eenvoudig uit elkaar worden gehaald. Het wordt gemaakt op Nederlandse bodem in de fabriek van Auping. Je kunt kiezen uit een maandelijks abonnement of je koopt het matras.

Het matras is vrij zacht en ‘jumpy' vinden wij, je zakt er een beetje in weg. Daar heeft Claire in het begin aan moeten wennen, maar nu slapen we er allebei erg lekker op.

.01 Matras — Bedzzzy 140 cm x 200 cm
.02 Lounge stoel — HAY Hee Lounge chair wit
.03 Dekbedovertrek — Yumeko katoen Tencel™ pure white
.04 Matrasbeschermer — Yumeko molton katoen pure white 140 cm x 200 cm
.05 Hoeslaken — Yumeko hoeslaken katoen Tencel™ pure white 140 cm x 200 cm
.06 Kledingrek — HAY Loop Stand wit
.07 Lamp — Snoer + Fitting zilver + Zuiver LED Bulb mirror
.08 Kussenbeschermer — Yumeko kussenbeschermer 60 cm x 70 cm
.09 Beamer — Muuto Control table lamp grey
.10 Bed — Karup Design Japan bed frame 140 cm x 200 cm
Dit is ons uitgangspunt wat betreft spullen: koop alleen wat je écht nodig hebt, kies voor kwaliteit zodat iets lang meegaat en kies bij voorkeur voor tweedehands en/of duurzaam.
Badkamer

Één van de dingen waar we meteen al voor vielen tijdens het bezichtigen is de terrazzo vloer in de badkamer.

Planchet

Het zwarte planchet vind ik de ultieme vorm van je huis als een hotel inrichten. Hierop staat standaard een fles Inecto shampoo en Inecto conditioner en zodra er iets op is vervangen we het. Deze shampoo en conditioner zijn vegan, voor 95% gemaakt van ingrediënten van natuurlijke oorsprong en hebben een lekkere kokosgeur, Claire haar lievelingsgeur.

Verzorgingsproducten

Voor gezichtsverzorging gebruikt Claire de nachtcrème en face scrub van Naïf, vegan producten met natuurlijke ingrediënten. Verder gebruiken we Nuud anti-odorant, een vegan deodorant in een bioplastic tube van suikerriet. De handzeep Lemon Notes en Objet d'Amsterdam van Marie Stella Maris is mijn favoriet, ze verkopen nu ook navul verpakkingen.

Trimmer

Mijn Wahl baardtrimmer die ik vond dankzij Wirecutter is een aanrader. Hij gaat al jaren mee en opzetstukken kun je eenvoudig los kopen.

Wasmachine + wasmand

Omdat we een tijd veel verhuisden besloten we om een wasmachine met bovenlader te kopen. Die zijn lichter van gewicht dan een voorlader én smaller. Het schijnt dat een bovenlader relatief gezien ook langer meegaat doordat de trommel aan twee zijden vast zit, een voorlader zit alleen aan de achterkant vast. De wasmand kochten we als ‘B-keuze' artikel, maar was in prima staat.

We gebruiken Sonett sensitive wasmiddel zonder parfum of de Brauzz wasstrips, dat zijn strips die oplossen in water..01 Badmat — Ikea TOFTBO badmat donkergrijs
.02 Planchet — Sanibell stalen planchet zwart 20 cm
.03 Handzeep — Marie Stella Maris Lemon Notes + navulling
.04 Spiegel — Normann Copenhagen horizon spiegel verticaal
.05 Wasmiddel — Sonett sensitive
.06 Baardtrimmer — Wahl 9818 Lithium Ion stainless steel
.07 Wasmachine — AEG Lavamat (vergelijkbaar model)
.08 Wasmand — Yamazaki Tower Wastas wit
.09 Lamp — ETH porseleinen fitting
.10 Prullenbak — Zone Denmark Nova pedaalemmer 5 liter
.11 Toiletborstel — Zone Denmark Nova Toiletborstel met houder
.12 Nachtcrème + face scrub — Naïf nachtcrème + Naïf circulair face scrub
Dit is ons uitgangspunt wat betreft spullen: koop alleen wat je écht nodig hebt, kies voor kwaliteit zodat iets lang meegaat en kies bij voorkeur voor tweedehands en/of duurzaam.

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.