De growthinkers home tour: studio/werkkamer en hal

Studio/werkkamer

Door de komst van onze dochter Lou is de studio/werkkamer inmiddels veranderd in een babykamer.

Het was altijd al een droom van mij om een soort eigen studio te hebben. Hier spreek ik nu o.a. mijn podcasts in en neem ik interviews af. Onze studio is perfect om geconcentreerd te werken.

Het tafelblad (gevonden object) combineerden we met de HAY schragen die we eerst gebruikten als onderstel voor de tafel in de woonkamer. De Muuto bureaustoel stond al lang op het wensenlijstje van Claire en zit geweldig.

In de grijze koffer zit papier – nalatenschap van Claire haar opleidingen – en de opbergkast gebruiken we voor boeken (ook ons eigen boek dat we via de website verkopen), administratie en podcast- en video apparatuur. Op de opbergkast staat een Vitra toolbox met schrijfgerei, post-it's, tape en o.a. agenda's en magazines.

Naast een printer en een PC – waarop ik de nerd uithang – staat er ook een gitaar. De gitaar waar ik steeds toch maar niet aan begin en hij dus stof vangt *zucht*. Ooit krijg ik je. Één wand hebben we bekleed met akoestisch schuim voor de demping van het geluid.

.01 Agenda — Moleskine agenda XL zwart zachte kaft
.02 Magazine — Cereal magazine
.03 Akoestisch schuim — MUSIC STORE Pyramis Absorber
.04 Tafelblad — IKEA Linnmon 200 cm x 60 cm
.05 Lamp — Muuto Control table lamp grey
.06 Schragen — HAY Loop Stand Frame wit
.07 Lamp — Ifö porseleinen fitting + Zuiver LED Bulb mirror
.08 Plakbandhouder — Tom Dixon
.09 Nietmachine — Tom Dixon
.10 Toolbox — Vitra toolbox mos green
.11 Lamp — Zuiver LED Bulb mirror
.12 Kast — IKEA Lixhult kast
.13 Bureaustoel — Muuto swivel chair
Dit is ons uitgangspunt wat betreft spullen: koop alleen wat je écht nodig hebt, kies voor kwaliteit zodat iets lang meegaat en kies bij voorkeur voor tweedehands en/of duurzaam.
Hal

Het licht in de woonkamer komt je vanaf de hal al tegemoet als je ‘s ochtends uit bed stapt. Het trapje in de hal geeft een speels karakter aan het huis.

De industriële spiegel is één van de gevonden objecten in huis. Op een ochtend werd ik gebeld door Claire, ze had weer een parel zien staan bij het grofvuil op weg naar een afspraak. Ook de lamp (glazen bol) hebben we ook een tweede leven gegeven. We kregen hem ooit van Claire haar ouders.

De transparante paraplu die we meebrachten van onze reis in Japan hangt aan één van de grijze gymhaken. We kochten ze al een paar jaar geleden, maar in dit huis komen ze écht tot hun recht. De transparante paraplu's domineren het straatbeeld van Japan op een regenachtige dag. Ondanks dat we nauwelijks iets tastbaars hebben meegenomen van onze reis, moest deze mee terug in het vliegtuig naar Nederland.

Naast deze hal is er ook nog een kleine ruimte naast onze voordeur voordeur. Het zwarte rek dat we eerst gebruikten als kledingrek gebruiken we nu als kapstok.

.01 Gymhaken — HAY gymhook S + M lichtgrijs
.02 Paraplu — Indomaret
.03 Kledinghanger — HEMA kledinghanger
.04 Lamp — gevonden opbject
.05 Kapstok — IKEA Turbo kledingrek
.06 Opbergbox — IKEA opbergbox 45 liter
Dit is ons uitgangspunt wat betreft spullen: koop alleen wat je écht nodig hebt, kies voor kwaliteit zodat iets lang meegaat en kies bij voorkeur voor tweedehands en/of duurzaam.
Is dit alles?

Alle ruimtes die we tot nu toe hebben gezien, is dat alles van het huis? Nee, er is nog een berging van ongeveer 5m2 die niet het fotograferen waard is. Hier staat Claire haar racefiets en al onze overige spullen in opbergboxen. Dit zijn de categorieën: racefiets, verf, klus, reis, jeugdsentiment en studiemateriaal van Claire.

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.