De mooiste tiny houses en cabins in Nederland


De afgelopen jaren ontdekten we tiny houses en cabins op verschillende plekken in Nederland. De mooiste plekken waar we zijn geweest hebben we voor je op een rijtje gezet, van een Wikkelhouse tot een luxe hotel cabin.

1. Zeeuwse Oase

De Zeeuwse Oase in Kats is een landgoed van vier hectare waar je lekker kunt ronddwalen in de rozentuin, kunt slapen middenin het groen en waar je ‘s ochtends een heerlijk (vegan) ontbijt krijgt, met tomaatjes uit eigen kas. Hier is echt aan alles gedacht.

We sliepen een nachtje in de La Luna cabin, één van de vijf cabins. Als je nog niet zen was, dan word je het hier wel. Uitblinker op deze fantastische plek is de spiegel cabin Fata Morgana. Aanrader!⁠

Zeeland | Zeeuwse Oase, Katse Groeneweg 3A, 4485 PH Kats

cabin Buteo Buteo Zeeuwse Oase | cabin La Luna Zeeuwse Oase

2. Weidumerhout

We worden altijd heel blij als we weer een duurzaam initiatief hebben gevonden binnen de reiswereld. Dit keer vonden we natuurhuisje.nl. Hun missie is om mensen dichterbij de natuur te brengen en iets terug te geven aan de natuur. De website werd opgericht door twee broers die destijds veel moeite hadden om een huisje middenin de natuur te vinden en natuurhuisje.nl was geboren.

Van elke boeking wordt een deel in Nederlandse natuur geïnvesteerd en er zijn partnerships met partijen zoals waarneming.nl en The Pollinators.

Via natuurhuisje.nl verbleven we in deze mooie hotel cabin in Weidum met uitzicht op rivier de Zwette. Een goed staaltje hotelroom-with-a-view. De perfecte plek als je echt even wilt uitchecken. Heb je wél zin om eropuit te trekken, dan liggen Sneek en Leeuwarden om de hoek.

Friesland | Weidumerhout, Dekemawei 9, 9024 BE Weidum

hotel cabin Weidumerhout

3. Zwier

Relaxen aan de Vinkeveense plassen, dan zit je bij Vrijhaven Zwier helemaal goed. Een bijzondere plek met veel aandacht en vrijheid die voelde als thuiskomen, om lekker tot rust te komen. Er is hier van alles te doen, bootje varen of suppen op de plassen, ze organiseren tijdens de zomer(avonden) natuurwandelingen en yoga sessies én je kunt er aanschuiven voor het avondeten.

Wij overnachtten er ooit in een Zwiertent (met een echt bed), maar ze hebben tegenwoordig ook mooie cabins die ze havenhuisjes noemen.

Utrecht | Zwier, Winkeldijk 20A, 3645 AP Vinkeveen

Zwier Zwiertent | Zwier havenhuisje

4. The Unbound

Dé getaway op twintig minuten rijden van Amsterdam. Een klein dorpje met prachtige houten tiny houses, suites en een restaurant. In het midden een groot meer, waar je een duik kunt nemen én een sauna met dompelbad. We sliepen een nachtje in één van de Wikkelhouse tiny houses, die met heel veel smaak zijn ingericht. Het gevoel even helemaal weg te zijn op deze mini staycation.

Noord-Holland | The Unbound, Tom Schreursweg 40, 1067 HR Amsterdam

Wikkelhouse The Unbound

5. Europarcs Maasduinen

Onze eerste keer slapen in een tiny house was bij Droomparken in het Limburgse Venray. De naam van het parki is ondertussen veranderd in Europarcs Maasduinen. We genoten van de rust, reden op een elektrische step en doken voor het slapen gaan in de hout gestookte hottub.

Deze plek is ook een aanrader als je met vrienden bent, de huisjes staan namelijk in carré en in het midden heb je een vuurplaats. Tof om ‘s avonds te barbecuen en om samen bij het kampvuur te zitten.

Limburg | Europarcs Maasduinen, Maalbekerweg 25, 5951 NS Belfeld

Tiny House Europarcs Maasduinen

6. Cabiner

Midden in natuurgebied Drentsche Aa vind je deze off-grid cabins, waar je door middel van een wandeling door de natuur uiteindelijk bij je cabin aankomt. Een perfecte plek om even uit te checken, het begrip tijd even te vergeten en ‘s ochtends bij het wakker worden recht het bos in te kijken. Je zorgt voor je eigen water door het handmatig omhoog pompen van het water en neem vooral je tijd bij het koken, dat doe je op de houtkachel of met bio ethanol.

Mocht je willen gaan heb dan wel even geduld want ze zitten vrij vol. Je krijgt er alleen wel een hele bijzondere ervaring voor terug, aanrader dus!

Drenthe | verschillende locaties in natuurgebied Drentsche Aa

Cabiner in natuurgebied Drentsche Aa

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.