3 merken met duurzame sjaals


1. Alpaca Loca

Alpaca Loca staat bekend om de zachte plaids en sjaals gemaakt van alpaca wol. Een natuurlijke stof gemaakte van een holle vezel, die daardoor goed isoleert en sterker is dan die van schapenwol of kasjmier. Het pluist veel minder waardoor het fijn draagt en niet prikt en het is heel vuil- en waterafstotend. De wol komt van alpaca’s en de items worden fair trade met de hand gemaakt in Ecuador.

2. Bufandy

Bufandy maakt eerlijke, natuurlijke producten in samenwerking met kleinschalige bedrijven en ambachtsfamilies in Peru en Ecuador. Doordat ze langdurig samenwerken met dezelfde partners kunnen ze kwaliteit garanderen van sjaals die gemaakt zijn onder eerlijke omstandigheden voor zowel de makers als de alpaca’s.

Alpaca’s produceren niet alleen vezels die zacht aanvoelen, maar ze geven ook veel warmte en hebben een isolerende kwaliteit. Sjaals van Bufandy bestaan voor 80% uit deze hoogwaardige wol, de andere 20% is acryl.

3. Kings of Indigo

Je kent het Amsterdamse merk Kings of Indigo waarschijnlijk van hun spijkerbroeken, maar ze nemen elk seizoen ook een paar mooie sjaals op in hun collectie. Alle unisex sjaals bestaan voor 100% uit gerecyclede materialen én ze geven product transparantie zodat je kunt zien in welke fabrieken de items gemaakt zijn.

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.