4 merken met duurzame sjaals


Laatste update: 26 mei 2023

1. Alpaca Loca

Alpaca Loca staat bekend om de zachte plaids en sjaals gemaakt van alpaca wol. Een natuurlijke stof gemaakte van een holle vezel, die daardoor goed isoleert en sterker is dan die van schapenwol of kasjmier. Het pluist veel minder waardoor het fijn draagt en niet prikt en het is heel vuil- en waterafstotend. De wol komt van alpaca's en de items worden fair trade met de hand gemaakt in Ecuador.

sjaal rusty Alpaca Loca | sjaal oker Alpaca Loca

2. Organic Basics

De sjaals van dit Deense merk zijn gemaakt van gerecycled kasjmier en voelen zacht en licht aan. Ze gebruiken gerecycled kasjmier dat wordt geproduceerd in Italië van oude kasjmier kledingstukken. Daardoor wordt water bespaard, geen gebruik gemaakt van chemicaliën en komt er minder CO2 vrij. Er is een kleine hoeveelheid ultrafijne merino aan toegevoegd voor de stevigheid en warmte.

Good On You duurzaamheidscore: 13/15

Met de kortingscode GROWTHINKERS krijg je 10% korting op je Organic Basics aankoop. Only buy it when you need it.

gerecyclede sjaal burgundy Organic Basics | gerecyclede sjaal grijs Organic Basics

3. Bufandy

Bufandy maakt eerlijke, natuurlijke producten in samenwerking met kleinschalige bedrijven en ambachtsfamilies in Peru en Ecuador. Doordat ze langdurig samenwerken met dezelfde partners kunnen ze kwaliteit garanderen van sjaals die gemaakt zijn onder eerlijke omstandigheden voor zowel de makers als de alpaca's.

Alpaca's produceren niet alleen vezels die zacht aanvoelen, maar ze geven ook veel warmte en hebben een isolerende kwaliteit. Sjaals van Bufandy bestaan voor 80% uit deze hoogwaardige wol, de andere 20% is acryl.

sjaal almond Bufandy | sjaal midnight Bufandy

4. Twelve Million

Een oerhollands kledingmerk met een duurzame missie waarbij oprichters Klaas Kooiker en Derrick Timmerman alle schakels in het ontwerpproces en de keten bewust aanpakken. De collectie wordt geproduceerd in eigen fabrieken in Litouwen en Servië en ze dromen ervan om de productie ooit naar Nederland te kunnen halen.

De sjaals en mutsen zijn gemaakt van gerecyclede materialen zoals PET flessen, gerecycled katoen en denim. Daarnaast maken ze ook sjaals van 100% mulesing-vrije merinowol van dieren die op biologische wijze worden gehouden.

gebreide sjaal beige Twelve Million | gebreide kabel sjaal zwart Twelve Million

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.